Groepsfoto-Promen.jpg

Vanaf 25 mei zal de groep medewerkers met een kwetsbare gezondheid langzaamaan weer bij Promen aan de slag gaan.

Lees meer...

Bij Promen hebben we besloten om het bedrijf zo lang als mogelijk open te houden.

Lees meer...

Taal maakt je sterker. Als je niet goed kunt lezen en schrijven is het lastiger een baan te vinden. Daarom is Promen in samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven gestart met het Taalmaatjes-project, dat ervoor zorgt dat collega’s op de werkvloer elkaar helpen met het spreken van de Nederlandse taal. De 10 deelnemers aan het project zijn vandaag geslaagd voor de cursus en hebben een certificaat ontvangen.

Wegwijs in taal

De medewerkers van Promen kregen tijdens de training handvatten om collega’s die moeite hebben met het Nederlands wegwijs te maken in de taal. Dit blijven zij ook na de cursus doen, door tijdens het werk actief met de taal aan de slag te blijven. Zo wordt dus niet in het klaslokaal geleerd, maar ook gewoon tijdens het dagelijkse werk.

Kansen op de arbeidsmarkt

Projectleider Carola van den Dool van Promen: “De Nederlandse taal goed machtig zijn heeft effect op je kansen op de arbeidsmarkt. Als re-integratiepartij en ontwikkelbedrijf is het natuurlijk logisch dat wij aandacht besteden aan het ontwikkelen van taalvaardigheden. Door gebruik te maken van de middelen van Stichting Lezen en Schijven, bieden we een mooi lespakket aan, wat goed toepasbaar is op de werkvloer.” Door de enthousiaste reacties op de werkvloer, wordt in de loop van 2019 gestart met een tweede groep Taalmaatjes.

“Geweldig dat Promen hiermee is gestart. We hopen dat andere bedrijven hun voorbeeld volgen om met taal op de werkvloer aan de slag te gaan”, zegt Henriëtte Wijnen, projectleider Midden-Holland van Stichting Lezen & Schrijven. Nederland telt circa 740.000 laaggeletterde werknemers. Wijnen: “Het stimuleren van taalvaardigheid op de werkvloer verhoogt de werksfeer, verbetert bedrijfsvoering en zorgt voor veiliger werkomstandigheden. Ook geven werkgevers hun personeel hiermee betere doorgroei mogelijkheden en meer kansen om over te stappen.”

 

 

Kick-off samenwerking Promen en Politie Eenheid Den Haag

Controle en schoonmaak dienstauto's door medewerkers van Promen

Op maandagochtend 1 juli vond de kick-off plaats van de samenwerking tussen de Politie Eenheid Den Haag en Promen. Zes medewerkers van Promen gaan zorgdragen voor een deel van het wagenparkbeheer in het district Gouda. De medewerkers gaan zich bezighouden met de controle, registratie, schoonmaak en klein onderhoud van alle dienstauto’s.

20190701 093826kleinUitleg over de dienstauto's

Verantwoordelijkheid

De 6 nieuwe wagenparkbeheerders gaan er o.a. voor zorgen dat de dienstauto’s niet rondrijden met gebreken, volledig uitgerust zijn met alle benodigde materialen en schoongemaakt zijn. Ook zorgen ze dat de auto’s van en naar de garage worden gereden en plegen ze klein onderhoud zoals het bijvullen van de gebruikelijke zaken zoals ruitenwisvloeistof. Ontzettend belangrijk werk want zonder de juiste middelen kunnen de agenten op straat hun werk niet goed doen. Daarbij zijn sommige materialen zelfs van levensbelang. Voor de agenten, maar ook voor mogelijke slachtoffers.

Bijzondere samenwerking

“Het nalopen van de dienstauto’s is iets dat veel tijd kost en agenten nu vaak tijdens hun dienst moeten doen. Door de samenwerking met Promen hebben onze mannen en vrouwen nu meer tijd voor het werk op straat. We hopen dat deze samenwerking een succes wordt en dat andere eenheden ons voorbeeld kunnen gaan volgen”, zegt Erik Zuidhoek, teamcoördinator facilitaire services Nationale Politie. “Het is goede ontwikkeling dat de politie op deze manier nu ook mensen vanuit de Participatiewet bij de organisatie kan betrekken.” Directeur Frank Rossel van Promen: “De politie doet betekenisvol werk, net als Promen dat doet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer naar en bij werk te begeleiden. Het is mooi dat deze twee organisaties elkaar nu hebben gevonden.”

De zes medewerkers die vanuit Promen gaan starten worden vanuit Promen begeleid door twee jobcoaches en op de werkplek zelf door de facilitaire collega’s van de Politie.

Het team van Promen dat gaat starten

 

‘Passend werk voor iedereen’. Ook voor mensen die door een handicap of beperking niet gemakkelijk werk kunnen vinden. Dat willen de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas bereiken. Daarvoor tekenden ze een contract voor zeven jaar met sociaal werkbedrijf Promen en IJsselgemeenten, de sociale dienst van de drie gemeenten.

Vast contract voor beschut werk

De wethouders Westerdijk (Capelle aan den IJssel), Timm ( Krimpen aan den IJssel) en Schuurman (Zuidplas) zijn het er over eens: “Iedereen die kan werken, moet ook in de gelegenheid gesteld worden om te kunnen werken. Met het aanbieden van werkplekken en werktrajecten biedt Promen mensen weer eigenwaarde, zelfstandigheid en persoonlijke groei. Vanaf 1 januari 2019 wordt de groep mensen met beschut werk na afloop van hun tijdelijk contract zelfs een vast contract aangeboden. We zijn er trots op dat we deze mensen vastigheid kunnen geven.”

Samenwerking

De komende zeven jaar werken de partijen samen om mensen die extra hulp nodig hebben, werk te bieden of werkervaring op te laten doen. Het gaat om begeleiding in gewone banen, beschut werk en garantiebanen. De gemeenten werken al samen met Promen voor de sociale werkvoorziening. Nu is die samenwerking verder uitgebreid.

Gevarieerd aanbod

Frans van der Meij, hoofd Sociale Zaken bij IJsselgemeenten werkt graag en goed samen met Promen: “Promen biedt verschillende banen, diensten en trajecten, zoals diagnose, beschut werk, garantiebanen, detachering en jobcoaching. Juist door deze verscheidenheid is de samenwerking voor ons als sociale dienst aantrekkelijk. Promen laat mensen werkervaring opdoen of kan hen naar werk begeleiden.” Frank Rossel, directeur van Promen beaamt dit: “Het contract dat we vandaag tekenen, is dan ook een teken van vertrouwen in onze werkwijze en in onze mensen. Het is belangrijk dat we onze werk- en ontwikkelmogelijkheden ook in de toekomst aan mensen kunnen blijven bieden”.